CERCUL DE PICTURA - SOARELE DIN SUFLET

CERCUL DE PICTURA - SOARELE DIN SUFLET

22.10.2013

Workshop nr. 7 - Fild of flowers


In lectia atelier de acum, le-am adus un element nou. Am vrut sa le fac o surpriza, cerandu-le ca pe baza parfumului florilor si a conturului lor, sa incerce sa le reproduca  pe panza. Surpriza, in schimb, mi-au facut-o ei! Intr-un final, au ilustrat esenta florilor, ideea de floare in modalitati de exprimare diferite.Asociatia Catharsis Brasov: 
"Copiii cu dizabilitati de vedere, parintii lor, si noi educatorii, multumim din inima pictorului Dan Brad, pentru idee, initiativa, implicarea in actul educational, altruism si daruire!"

"Artă prin culoare... Chemare spre lumea frumosului şi jocul cromatic tradus printr-un altfel de alfabet Braille."Corina Monea, jurnalist:
" 'Educaţia este ca un pom fructifer, dacă nu este altoită, face fructe mici şi acre.' ROBERT FROST. Felicitări pentru curaj, Dan Brad! Toţi ştim că nu este deloc simplu să transformi dizabilitatea în abilitate… Puţini au înţeles că educaţia artistică este destinată tuturor copiilor, fără excepţie! Şi mai puţini, au voinţa de a-i învăţa pe copiii nevăzători să picteze!"


Lucretia Ursu: 
"Felicitari pentru acest maret proiect. Dumnezeu stie sa aduca si o raza de fericire in sufletul celor care sufera. A stiut pe cine alege de asta data. Numai un om cu suflet curat poate oferi caldura si lumina prin arta."


Asociatia Catharsis Brasov: 
" Minunata lectie de viata ! Multumim, TVR 1 pentru promovarea proiectului ! Felicitari,
 Cristina Tilica ! Felicitari intregii echipe - realizatori ai emisiunii Oameni ca noi !

Mii de multumiri, Maestre Dan Brad, Voluntar de exceptie ! Ati dat culoare sufletului si ati adus lumina in mintea copiilor "nostri" ! Ati intarit echipa de voluntari dedicati si ati deschis o noua pagina in cartea solidarizarii cu semenii nostri, oamenii de langa noi... Copiii si parintii lor VA SUNT RECUNOSCATORI !"


Angela (Angy San):
 "Si pentru un pictor e greu de inteles cum se poate realiza un tablou, fara sa vezi. Si totusi, am observat ca se poate. Presupun ca nu e deloc usor nici pentru dv. si nici pentru copii. Felicitari!"Wusinczky Isa Ruxandra Elena:
"E minunat ce faceti... Traiesc alaturi de voi totul!"


Azota Popescu: 
"Copiii nevazatori care frecventeaza Centrul de zi Raza de lumina Brasov sunt copii ca toti copiii... Doar ca nu vad! Totusi, prin programe educationale au invatat sa scrie si sa citeasca in alfabetul Braille si au fost integrati in invatamantul de masa ! Participa la toate orele de curs, fiind permanent supraveghiati de un asistent itinerant ! In fiecare an scolar au obtinut premii pe merit si diplome pentru particiare la diverse concursuri !"


Anne Marie Bejliu: 
"Minunată fiinţă!" 

Alina Malancus Noea, Marea Britanie: 
"Un copil frumos, special, talentat. Felicitari celor care au crezut in potentialul fetitei si au ajutat la dezvoltarea talentului; acesti copii au atat de mult de oferit trebuie doar sa le dam sansa la o dezvoltare armonioasa."

Delast Voinea Roxana:  
"Superb, emotionant, multumesc!" 


Azota Popescu:
 "Adina Popescu - Un copil de exceptie de la care am invatat sa lupt cu 'intunericul' !"

Anne Marie Bejliu:
 "Ascultând-o, mi-am adus aminte de băieţii mei, de la care am învăţat să lupt cu un altfel de 'întuneric'. Bucurie şi împlinire sufletelor tuturor celor implicaţi în minunea aceasta!"

Azota Popescu:
"Dan Brad - Un 'copil mai mare'... care a adus Soarele pe panza si lumina in sufletul copiilor care n-au vazut... dar au pictat Soarele ...si Cerul ...si Pamantul ...si Tricolorul ...si flori de toamna... mai zilele trecute."


Lucretia Ursu: 
"Sunt atat de impresionata de ceea ce se va intampla. Imi amintesc, cand multi, multi ani in urma, le-am provocat elevilor mei o tema: Cata imaginatie... Citeam pe fata lor bucuria de a asculta muzica imaginata."


Timeea Paula Opris: 
"Pastelul, poezia picturii, ...peste noi vine toamna, cu frunze ruginii si tipete de cocori ce pleaca spre departari, vine si iarna cu albul tamplelor, primavara a ramas departe, vara tineretii ne ramane in amintirea toamnei in iarna vietii... iar pictorul? Ramane peste timp in peretele casei atarnand ca o parte a sufletului neinteles... si ploua in inima mea, ploua a fericire, a culoare si a dragoste... E frumos cand ploua cu soare in viata mea, de acolo din peretele casei mele... ma simt rasfatata... (o multumire ptr. ceea ce DAN BRAD, face la RAZA de LUMINA!)"


Dan Brad: 
FUNDATIA VODAFONE ROMANIA, in cadrul Programului VOLUNTAR DE PROFESIE, editia 2013, ma sustine material timp de 6 luni pentru a-mi putea dedica tot timpul, Proiectului Artistic Educational pentru Nevazatori, Cercul de Pictura - Soarele din Suflet, in cadrul Asociatiei Catharsis Brasov.

Azota Popescu: 
Pentru Asociatia Catharsis Brasov, pictorul Dan Brad, unul dintre "ingeri" a adus un plus de valoare Proiectului educational "Zambeste, sunt langa tine" - proiect adresat copiilor nevazatori, care garanteaza principiul "egalitate de sanse si nediscriminare"!

Azota Popescu:
Pictorul Dan Brad - Voluntar de Profesie - investeste in educatia artistica a copiilor nevazatori ! In cadrul Cercului de pictura "Soarele din Suflet", copiii picteaza ceea ce n-au vazut niciodata... picteaza pe panza, cu ochii mintii si ai palmelor... pline de vopsea...

Azota Popescu:
Multumim din inima, sponsorilor : Domnului, Alexandru Blemovici - Manager General Schaeffler RO ! Doamnei, Andrea Kirschner din Florida ! Domnisoarei, Cristina Piuian din Italia ! Artistei, Iris Gross din Israel ! Doamnei, Kathy Degan Roote din Dallas !